Hemslöjd årets Nordiska kulturtidskrift!

Omslag tidningen Hemslöjd

Torsdag den 26 november kl. 16 delade Foreningen af Danske Kulturtidsskrifter (FDK) på uppdrag av den nordiska paraplyorganisationen, Nordisk Kulturtidskriftsförening, ut priset: ”Årets kulturtidsskrift i Norden 2015” vid en ceremoni i København. Priset delades i år ut för sjunde året och gick till svenska Hemslöjd, som därmed blev den första svenska tidskrift som vunnit priset.

Den dansk / svensk / norska juryn skriver bland annat som nedan i motiveringen till sitt val:

”Overrask mig, provoker mig! Åben mine grænser, udvid min verden. Fornøj mit sind, forny mit blik på tidsskriftets muligheder. Skriv min samtid! Kravene til det excellente tidsskrift er store og næsten umulige at leve op til på en gang. Men Hemslöjd, årets vinder af Årets kulturtidsskrift i Norden 2015, lever (næsten) op til alle kravene på en meget overraskende og overbevisende måde. Ved første øjekast er emnet smalt, men Hemslöjd er et godt eksempel på, hvad kulturtidsskriftet kan, og at relevansen af indholdet ikke nødvendigvis begrænses af en snæver faglighed, men netop kan løfte et bestemt område ind i et bredere kulturelt felt. (…) Hemslöjd er redaktionelt arbejde af fineste kvalitet. Det tilfredsstiller æstetisk og udvider verden og tidsskriftets muligheder, og det formår at skrive sin samtid fra et overraskende perspektiv.”

Det nordiska tidskriftspriset har tidigare gått till: norska litteraturtidskriften Vinduet (2009), norske allmänkulturella Syn & Segn (2010), norska litteraturtidskriften Bokvennen (2011), danska litteraturtidskriften Standart (2012), danska litteraturtidskriften Den Blå Port (2013), och den danska arkitekturtidskriften ArkitekturDK (2014).